Duyuru

2022 Yurt Dışı Sağlık Tesisleri Sağlık Personeli Görevlendirme Sonuçları Yayınlandı !

Paylaş

Bangladeş Halk Cumhuriyeti başta olmak üzere Sudan, Somali, Nijer, Arnavutluk ve Kırgız Cumhuriyeti’nde kurulan sıhhat tesislerinde görev yapmak isteyen sağlık mensupları için başvurular 20/01/2022 saat 00:01’de başlayıp, 07/02/2022 saat 23:59’da sonlandırılmıştı.

7 Şubat tarihinden bu yana sonuçların ne vakit açıklanacağına dair sağlık personelleri tarafından sitemize çokca sorular gelmektedir.

Sağlık Personeli Yurt Dışı Görevlendirme Başvuru Sonuçları 2022
Sonuçların açıklanacağı tarih Bakanlık tarafınca resmi olarak duyurulmamıştır. Ancak geride kalan 3 -4 yıl içerisinde müracaat sonuçlarıyla alakalı sürecin nasıl işlediğini açıklamaya çalışalım.

Usulüne uygun olarak Bakanlığın başvuru şartlarına sahip çalışanları bitirdikleri müracaatlar, Sağlık Bakanlığı sistemine en önce kayıt edilmektedir. Kayıt edilen veriler bir havuzda toplanmaktadır. Yurt dışı sağlık çalışanı görevlendirme ihtiyacı doğrultusunda Bakanlık verilerin kaydedildiği havuz vesilesiyle personel görevlendirmesi yapmaktadır.
Geride bıraktığımız son 3 – 4 yılda başvurusu müspet sonuçlanan sağlık çalışanı, yurtdışı görevine gidip gitmeyeceğini hemen hemen bütün işlemler tamamlandıktan sonrasında daha da özetle; uçağının kalkmasından ortalama 3 hafta önce kurulan bir whatsapp grubuna eklenmesiyle haberdar olmaktadır. Son 3 -4 sene da ne bakanlığın resmi sitesi nede toplumsal medya hesaplarından müracaat sonuçlarına dair herhangi bir ilan yada liste yayınlanması yapılmamaktadır. Kısaca personele olumlu yada negatif herhangi bir bildirim yapılmıyor.
Sağlık Personeli Yurt Dışı Görevlendirme Sonuçları
Yukarıda ki bilgilere ilaveten E-devlet yada Ekip Portal marifetiyle herhangi bir ilan veya bildirim personele yapılmamaktadır. Özetle başvurusu müspet sonuçlanan veya negatif olarak değerlendirilen personellere dair herhangi bir yayınlanmış veri bulunmamaktadır. WhatsApp grubuna eklenen personellerden geçişlik detayları isteniyor, peşinden uçak biletleri gönderiliyor. Yurt dışına gidecek personeller öbek vasıtasıyla birbirleriyle tanışıyorlar.

Sağlık Personeli Yurt Dışı Görevlendirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
Sağlık Bakanlığı yurt dışı esenlik çalışanı görevlendirme süreci çerçevesinde göndermeye onay verdiği personelle ilgili ilkin İl Sağlık Müdürlüğüne Olur/Onay dediğimiz yazıyı göndermekte, yazıya istinaden personelin bağlı bulunduğu kuruluş, geçici görevine gitmeden bundan önceki iş günü sonunda hastane veya kurumuyla personelin ilişiği kesmektedir. Süreç bu biçimde sonlanmaktadır.

sağlık personeli görevlendirme ücreti,sağlık personeli görevlendirme yönetmeliği,sağlık personeli yurtdışı görevlendirme,diğer sağlık personeli görevlendirme zorunluluğu,somali sağlık personeli görevlendirme 2020,yurtdışı sağlık personeli görevlendirme 2021,sözleşmeli sağlık personeli görevlendirme,sağlık personeli geçici görevlendirme,saglik personeli yurtdisi gorevlendirme ucreti,arnavutluk sağlık personeli görevlendirme,afrin’e sağlık personeli görevlendirme,45/a sözleşmeli sağlık personeli görevlendirme,


112 AciL FM Sosyal Medya Hesaplarımız

" İnstagram ve Twetetr Hesabımızdan Anlık SonDakika içerikler paylaşılmakta "

112ACİLFM İNSTAGRAM

112ACİLFM TWİTTER

YOUTUBE   TikTok  ANDROİD

112AcilFm Kardeşi www.112acilfm.net

Eğlence,Kripto   www.webilginç.com


Youtube Kanalımızda ki Son Trend Videomuz

YouTube video


Paylaş