Maymun çiçeği tedavisi var mı? Maymun çiçeği virüsü öldürücü mü? 112 Acil Fm Haber
112 Acil Fm Haber
Maymun çiçeği virüsü, dünya çapında tesirini giderek artırıyor. Son açıklanan sayılara nazaran 65 ülkede 15 bin 600 olay sayısına ulaşan virüsle ilgili Dünya Sıhhat Örgütü tarafından acil durum ilan edildi. Bununla birlikte, maymun çiçeği virüsü öldürücü mü ve maymun çiçeği virüsü tedavisi var mı merak ediliyor. Maymun çiçeği tedavisi var mı? Maymun çiçeği virüsü öldürücü mü? Ayrıntılar haberimizdedir…
MAYMUN ÇİÇEĞİ TEDAVİSİ VAR MI?
Birleşmiş Milletler Dünya Sıhhat Örgütü’nün acil durum ilanı, hükümetlerin ve milletlerarası örgütlerin hastalığın yayılmasını engellemek için eforlarını artırmaları manasında DSÖ’ye birtakım yetkiler veriyor.
Öncelikle dünyaya salgının önemli bir acil durum olduğu bildirisi verilmiş oluyor. Acil durum ilanı ülkeleri salgınla çaba konusunda iş birliği yapmaya ve kaynakları ortak kullanmaya, ayrıyeten salgının yayıldığı ülkelerin vatandaşlarını sıhhat ve hijyen tavsiyelerine uymaya teşvik ediyor.
Çiçek hastalığının ortadan kaldırılması esnasında kullanılan aşılar maymun çiçeği hastalığına karşı da müdafaa sağlıyor. Bunun dışında maymun çiçeği hastalığının önlenmesi için onaylanmış olan yeni aşılar geliştirilmiştir. Çiçek hastalığının tedavisi için geliştirilen ilaçlar maymun çiçeği hastalığının tedavisi için de ruhsatlandırıldı.
MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ ÖLDÜRÜCÜ MÜ?
Maymun çiçeği virüsünün Covid üzere teneffüs yoluyla değil, yakın fizikî temasla bulaştığı biliniyor. DSÖ’nün 20 Temmuz’da yaptığı son açıklamaya nazaran şu ana kadar virüs nedeniyle 5 can kaybı yaşandı. Ölenlerin tümü Afrika’da.
MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ NEDİR?
Maymun Çiçeği virüsü, insanların çoklukla batı ve orta Afrika’nın tropik bölgelerinde kaptığı az bir viral enfeksiyondur. Ekseriyetle virüsü barındırdığı bilinen sincap üzere hayvanlarla direkt temas yoluyla yayılır. Bununla birlikte, enfekte bir bireyle çok yakın temas yoluyla da bulaşabilir. Maymun Çiçeği virüsü birinci olarak 1958’de araştırma için tutulan maymunlarda çiçek gibisi bir hastalık salgını meydana geldiğinde keşfedildi. Birinci insan olayı 1970 yılında Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde kaydedildi ve enfeksiyon o vakitten beri bir dizi Orta ve Batı Afrika ülkesinde rapor edildi. Şimdiye kadar Afrika dışında yalnızca bir avuç hadise bildirildi ve bunlar kıtayla seyahat kontakları olan beşerlerle hudutlu kaldı.
112 AciL FM Sosyal Medya Hesaplarımız
" İnstagram ve Twetetr Hesabımızdan Anlık SonDakika içerikler paylaşılmakta "
112AcilFm Kardeşi www.112acilfm.net
Eğlence,Kripto www.webilginç.com
Youtube Kanalımızda ki Son Trend Videomuz