Gündem

Fazla D vitamini ziyanlı olabilir mi? 112 Acil Fm Haber

Paylaş

112acilfm haber-

Vvücuttaki yüzlerce süreçte yer alan D vitamini, sıhhat için en kıymetli besin unsurlarından biridir. Beden, birçok fonksiyonu yerine getirmek için D vitaminine gereksinim duyar.

D vitamini kemik sıhhati için en kıymetli vitaminlerden biridir, zira kalsiyumun daha güzel emilmesine yardımcı olur. D vitamini eksikliği, artan zayıflık ve kemik kırılganlığı ile karakterize bir hastalık olan osteoporozun ana nedenlerinden biridir.

Ayrıyeten kasların düzgün hareketi ve hudut iletilerinin beyinden bedenin öteki bölgelerine iletilmesi için D vitamini gereklidir. D vitamini, bağışıklık sisteminin düzgün çalışması için de gereklidir.

Sağlıklı D vitamini düzeyleri

Ülkü D vitamini düzeylerine sahip olmak, farklı kanser cinsleri de dahil olmak üzere birçok hastalığın riskini azaltmaya yardımcı olur.

Bu nedenle, bedendeki sağlıklı D vitamini düzeylerini korumak çok kıymetlidir. Yaşa ve cinsiyete bağlı olarak beden için ülkü D vitamini düzeyleri şu şekiledir:

12 aya kadar bebekler: 10 mcg (400 IU)

1-18 yaş ortası çocuklar: 15 mcg (600 IU)

19-70 yaş ortası yetişkinler: 15 mcg (600 IU)

71 yaş üstü yetişkinler: 20 mcg (800 IU)

Gebe yahut emziren bayanlar: 15 mcg (600 IU)

Birtakım uzmanlara nazaran ise ülkü günlük D vitamini düzeyleri günde 2.000 ila 3.000 IU ortasında olmalıdır. Bu mevzu birçok uzman tarafından tartışılmaktadır.

D vitamini ziyanlı olabilir mi?

Olağanda D vitamini yumurta, mantar, yağlı balıklar ve süt eserleri üzere kimi besinlerden alınmasına ek olarak cildin güneşten gelen ultraviyole ışınlarına maruz kalması sayesinde doğal olarak üretilir. Besinlerde bulunan D vitamini az olduğu için kanda D vitamininin fazla olması pek mümkün değildir.

Lakin, D vitamini düzeylerini artırmak için bir öbür seçenek de destek almaktır. Desteklerle D vitamini alınması durumunda fazlalığı ziyanlı olabilir.

Kanda çok yüksek D vitamini konsantrasyonları (375 nmol/L yahut 150 ng/mL’den yüksek) bulantı, kusma, kas zayıflığı, baş karışıklığı, ağrı, iştahsızlık, dehidrasyon, çok idrara çıkma, susuzluk ve böbrek taşlarına neden olabilir.

D vitamini destekleri almaya başlamayı düşünüyorsanız, bu çeşit destekleri inançlı bir halde almak için kesinlikle bir uzmana danışın.


112 AciL FM Sosyal Medya Hesaplarımız

" İnstagram ve Twetetr Hesabımızdan Anlık SonDakika içerikler paylaşılmakta "

112ACİLFM İNSTAGRAM

112ACİLFM TWİTTER

YOUTUBE   TikTok  ANDROİD

112AcilFm Kardeşi www.112acilfm.net

Eğlence,Kripto   www.webilginç.com


Youtube Kanalımızda ki Son Trend Videomuz

YouTube video


Paylaş
error: İçerikler korunmaktadır ! KOPYALANAMAZ